Találkozunk jövőre!

2020-ban a Szomori Teljesítménytúrák nem kerülnek megrendezésre!

A XIV. Szomori Teljesítménytúrák várható új időpontja: 2021. október 23.

Kedves Túratársak!

Mint minden évben, idén is úgy készültünk az év elejétől kezdve, hogy október 23-án megszervezzük a Szomori Teljesítménytúrákat. Ez így is volt egészen augusztus végéig. A koronavírus kezdete óta izgatottan figyeltük az aktuális híreket, rendeleteket, rendezvényekhez kapcsoló szabályozásokat, ajánlásokat, illetve a többi rendezvényszervező reakcióját az éppen aktuális helyzetre. A nyár eleji enyhítések után jó darabig nem tűnt problémásnak az idei túra megtartása, azonban a második hullámhoz kapcsolódó újabb intézkedések és a bizonytalan jövőbeli szabályozási környezet számos szervezéssel kapcsolatos kérdést vetettek fel.

Az elmúlt hetekben egyeztettünk a teljes szervező csapattal, a helyi önkormányzattal és további érintettekkel. Számos lehetséges forgatókönyv felmerült, de végül a begyűjtött információk alapján arra a döntésre jutottunk, hogy 2020-ban nem rendezzük meg a Szomori Teljesítménytúrákat semmilyen módon.

Sajnáljuk nagyon, 25 éves hagyomány szakad így meg, de jelen helyzetben ezt tartjuk felelős döntésnek. Reménykedünk benne, hogy jövőre a megszokott módon, a szokásos létszámmal, szolgáltatásokkal és minőséggel várhatunk ismét Titeket túránkon, jelentősebb kompromisszumok nélküli vírusmentes időszakban.

A XIV. Szomori Teljesítménytúrák várható új időpontja: 2021. október 23, amelyre már most szeretettel hívunk mindenkit!

Addig is javasoljuk: aki csak teheti, emlékezzen ebben az évben is a szokott módon, egy jó túrával valahol, valamikor!

Találkozunk jövőre!