Tudnivalók

Ne felejtsd otthon saját poharad!

A túra történetének első 10 évében minden hosszabb távon indulónak tartós turista bögrét adtunk nevezéskor, hogy azt használva a túra során (és azután) csökkentsük a keletkezett műanyag hulladékot. Emellett, aki hozott saját poharat, annak kedvezményt biztosítottunk a nevezési díjból.
Kezdeményezésünk sikeresnek bizonyult, évről-évre egyre több résztvevő érkezett saját pohárral. Olyannyira, hogy az általunk adott bögre iránti érdeklődés minimálisra csökkent, így ezt a lehetőséget kivezettük, maximálisan elértük célunkat.

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is kérünk, mindenképpen hozd magaddal az előző években kapott bögréd, vagy egyéb saját ivó alkalmatosságod, az ellenőrzőpontokon és a célban is abba fogod kapni tőlünk a vizet, illetve teát.
Eldobható műanyag pohár nem lesz!

Ingyenes különjárat a Kézdi 10 rajtjába

Szomor > Zsámbék (Kézdi 10 rajtja)

Ha autóval érkezel és a Kézdi 10 távot tervezed, akkor is érdemes Szomoron parkolnod és az általunk biztosított ingyenes különjárattal eljutni a zsámbéki rajtba. Így nem kell bajlódnod a túra utáni visszautazással és gyalogolnod sem kell pluszban, mert közvetlenül a túra rajtjába szállít a külön-busz .

A buszok a Szomori Sportcsarnoktól nem messze, a Mátyás király és Vörösmarty utca sarkáról indulnak (lásd a téképen). Gyülekezni a Sportcsarnokban is lehet, eligazítunk onnan is mindenkit a buszokhoz. Az Kézdi 10 távra csak a Zsámbéki rajtban lehet nevezni, Szomoron nem!

A buszok 7:30-tól 9:00-ig folyamatosan indulnak Zsámbékra, ahogy megtelnek.

A különjáratokért pluszban fizetni nem kell, a viteldíj a nevezési díjban benne foglaltatik!

Parkolás

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sok száz autó érkezik Szomorra a túra napján. Ennyi autó nem fér el a Sportcsarnok közvetlen közelében, ezért segítségül kijelöltünk a környéken ajánlott parkoló helyeket (kék színnel). A kék alakzatokra és vonalakra kattintva megjelenik néhány információ az adott parkolási lehetősággel kapcsolatban.

A Sportcsarnok előtti piros területet a rendezői autóknak tartjuk fent. Kérünk szépen ne állj oda, hogy könnyedén mozoghassunk autóinkkal, és időben kiérjünk mindenhova a pontőrökkel és az ellátmánnyal! A legtávolabbi parkoló is 300 méterre van csupán a rajttól, szerintünk ennyi bőven belefér levezetésképpen még a túra után is :)

Kérünk szépen vegyétek figyelembe a polgárőrök kéréseit, utasításait, közös érdekünk hogy ne akadályozzuk egymást a környék lakóival!

A zöld épület jelzi a Sportcsarnokot, mely a Szomor 56/23/10 távok rajtja, illetve e távok, és a Kézdi 10 táv célja is egyben.

Szállás

Sportcsarnokban

A túra előtti éjszaka van lehetőség a Sportcsarnokban megszállni, kizárólag előzetes jelentkezéssel. Saját felszerelés (derékalj, hálózsák stb.) szükséges. Zuhanyzási és mosakodási lehetőség biztosított.

Jelentkezési határidő a szállásra: október 20.

Jelentkezni és további információkhoz jutni a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken lehet.

Panzióban

A nagyobb kényelemre vágyóknak ajánljuk a Palota Panziót Gyermelyen. Itt érdemes hamarabb foglalni szállást, mert könnyen lehet, hogy a túra előtti napokban már minden szobájuk foglalt lesz.

Érdeklődni a www.palota-panzio.hu oldalon található elérhetőségeken lehet.


Látogasd ingyenesen a Zsámbéki Romtemplomot és a Bajnai Sándor-Metternich-kastélyt!


A Zsámbéki Romtemplomot nem csak a túra résztvevői, hanem mindenki más is ingyenesen látogathatja október 23-án!

Nyitva tartás és részletes információk a Romtemplom honlapján találhatók.A Bajnai Sándor-Metternich-kastélyt szintén mindenki ingyenes látogathatja október 23-án a nemzeti ünnepre való tekintettel.


Extra ajánlat a túra résztvevőinek!

Külön lehetőség a túra résztvevői számára, hogy a 10 és 17 óra között óránként induló csoportos vezetésen 500ft/fő kedvezményes áron vehetnek részt.

Ehhez előregisztráció szükséges, melyre a bajnaikastely@nofnkft.hu címen van lehetőség október 1. és 19. között. A levélben írják meg, hogy a Szomori Teljesítménytúrára neveztek, a pénztárnál pedig a menetlevelükkel tudják majd igazolni a részvételt.

Nyitva tartás és általános információk a Kastély honlapján találhatók.

Kép forrása: www.bajnaikastely.hu

Részvételi tudnivalók

 • A teljesítménytúrán bárki részt vehet, aki előzetesen online előnevezett, vagy a létszámkorlát erejéig a rajtban a részvételi szándékát bejelenti, és a nevezési díjat befizeti.

 • A túrán mindenki saját felelősségére indul, kártérítés a rendezőktől semmilyen címen nem igényelhető!

 • A résztvevő hozzájárul, hogy a rendezők az adatait nyilvántartsák a díjazás előkészítése, a biztonság és statisztika készítés céljából. A rendezők kijelentik, hogy az adatokat harmadik fél számára nem adják ki, nyilvánosságra nem hozzák!

 • A túra útvonalán ellenőrzőpontok találhatóak, melyeknek érintését az igazolófüzet hátlapján a pontőrök pecsételéssel igazolják.

 • Az ellenőrzőpontok az egyes távok itinereiben megadott időben vannak nyitva, aki hamarabb vagy később érkezik, nem biztos hogy talál pontőrt a helyszínen. Az e miatti pecséthiányt nem tudjuk figyelembe venni!

 • A túra teljesítését akkor fogadjuk el, ha az igazolófüzetben az összes ellenőrzőpont pecsétje szerepel, valamint a túrázó a meghatározott szintidőn belül jelentkezik a célban.

 • Minden résztvevő, aki a fenti feltételeknek megfelelően teljesíti a választott távot, a célban megkapja a túra egyedi kitűzőjét és névre szóló emléklapját.

 • Ha úgy döntesz hogy feladod a túrát, kérünk ezt mindenképpen jelezd a legközelebbi ellenőrzőponton, vagy hívd az itinerben megadott rendezői telefonszámot!

 • A túrák útvonalát piros-fehér műanyag szalagokkal és eligazító táblákkal jelöljük, at útvonalleírás mellett ez is segítségedre lesz a tájékozódásban. Több táv szétválásánál ellenőrzőpont vagy útbaigazító tábla található!

 • Kérünk az úton ne szemetelj, hanem az ellenőrzőpontokon kihelyezett zsákokba vagy a településen található kukákba dobd ki a szemetet!

 • Kiemelten felhívjuk a figyelmet az érintett védett természeti területek és értékek megőrzésére , illetve az ide vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!

SZÉP IDŐT ÉS KELLEMES TÚRÁZÁST KÍVÁNUNK!

Rendezőség