Tudnivalók

Ne felejtsd otthon saját poharad!

A túra történetének első 10 évében minden hosszabb távon indulónak tartós turista bögrét adtunk nevezéskor, hogy azt használva a túra során (és azután) csökkentsük a keletkezett műanyag hulladékot. Emellett, aki hozott saját poharat, annak kedvezményt biztosítottunk a nevezési díjból.
Kezdeményezésünk sikeresnek bizonyult, évről-évre egyre több résztvevő érkezett saját pohárral. Olyannyira, hogy az általunk adott bögre iránti érdeklődés minimálisra csökkent, így ezt a lehetőséget kivezettük, maximálisan elértük célunkat.

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is kérünk, mindenképpen hozd magaddal az előző években kapott bögréd, vagy egyéb saját ivó alkalmatosságod, az ellenőrzőpontokon és a célban is abba fogod kapni tőlünk a vizet, illetve teát.
Eldobható műanyag pohár nem lesz! 

Ingyenes különjárat a Kézdi 10 rajtjába

Szomor > Zsámbék (Kézdi 10 rajtja)

Ha autóval érkezel és a Kézdi 10 távot tervezed, akkor is érdemes Szomoron parkolnod és az általunk biztosított ingyenes különjárattal eljutni a zsámbéki rajtba. Így nem kell bajlódnod a túra utáni visszautazással és gyalogolnod sem kell pluszban, mert közvetlenül a túra rajtjába szállít a külön-busz .

A buszok a Szomori Sportcsarnoktól nem messze, a Mátyás király és Vörösmarty utca sarkáról indulnak (lásd a téképen). Gyülekezni a Sportcsarnokban is lehet, eligazítunk onnan is mindenkit a buszokhoz. Az Kézdi 10 távra csak a Zsámbéki rajtban lehet nevezni, Szomoron nem! 

A buszok 7:30-tól 9:00-ig folyamatosan indulnak Zsámbékra, ahogy megtelnek.

A különjáratokért pluszban fizetni nem kell, a viteldíj a nevezési díjban benne foglaltatik! 


Zsámbékon a buszok a Zichy-kastély parkolójában tudnak biztonságosan megállni. Innen a mellékelt térkép szerinti bemelegítő sétával (kb. 900m) érhető el a Kézdi 10 rajtjának helyet adó Zsámbéki Zsöllyekert

A séta közben érdemes megnézni a Romtemplomot is, a rajt után a túra útvonala nem érinti már a romot.
Parkolás

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sok száz autó érkezik Szomorra a túra napján. Ennyi autó nem fér el a Sportcsarnok közvetlen közelében, ezért segítségül kijelöltünk a környéken ajánlott parkoló helyeket (kék színnel). A kék alakzatokra és vonalakra kattintva megjelenik néhány információ az adott parkolási lehetősággel kapcsolatban. 

    A Sportcsarnok előtti piros területet a rendezői autóknak tartjuk fent. Kérünk szépen ne állj oda, hogy könnyedén mozoghassunk autóinkkal, és időben kiérjünk mindenhova a pontőrökkel és az ellátmánnyal! A legtávolabbi parkoló is 300 méterre van csupán a rajttól, szerintünk ennyi bőven belefér levezetésképpen még a túra után is :) 

Kérünk szépen vegyétek figyelembe a polgárőrök kéréseit, utasításait, közös érdekünk hogy ne akadályozzuk egymást a környék lakóival!

A zöld épület jelzi a Sportcsarnokot, mely a Szomor 56/23/10 távok rajtja, illetve e távok, és a Kézdi 10 táv célja is egyben.

Szállás

Sportcsarnokban

A túra előtti éjszaka van lehetőség a Sportcsarnokban megszállni, kizárólag előzetes jelentkezéssel. Saját felszerelés (derékalj, hálózsák stb.) szükséges. Zuhanyzási és mosakodási lehetőség biztosított. 

Jelentkezési határidő a szállásra: október 20.

Jelentkezni és további információkhoz jutni a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken lehet.

Panzióban

A nagyobb kényelemre vágyóknak ajánljuk a Palota Panziót Gyermelyen. Itt érdemes hamarabb foglalni szállást, mert könnyen lehet, hogy a túra előtti napokban már minden szobájuk foglalt lesz.

Érdeklődni a www.palota-panzio.hu oldalon található elérhetőségeken lehet.


Látogasd ingyenesen a  Zsámbéki Romtemplomot és a Bajnai Sándor-Metternich-kastélyt!


A Zsámbéki Romtemplomot nem csak a túra résztvevői, hanem mindenki más is ingyenesen látogathatja október 23-án!

Nyitva tartás és részletes információk a Romtemplom honlapján találhatók.

A Bajnai Sándor-Metternich-kastélyt szintén mindenki ingyenes látogathatja október 23-án a nemzeti ünnepre való tekintettel.


Nyitva tartás és további információk a Kastély honlapján találhatók.

Kép forrása: www.bajnaikastely.hu

Részvételi feltételek

SZÉP IDŐT ÉS  KELLEMES TÚRÁZÁST KÍVÁNUNK!

Rendezőség