Tudnivalók

Ne felejtsd otthon saját poharad!

Az elmúlt több mint 10 évben minden hosszabb távon indulónknak tartós turista bögrét adtunk nevezéskor, hogy azt használva a túra során (és azután) csökkentsük a keletkezett műanyag hulladékot. Emellett, aki hozott saját poharat, annak kedvezményt adtunk a nevezési díjból. Kezdeményezésünk sikeresnek bizonyult, évről-évre egyre több résztvevő érkezett saját pohárral, egyre kevesebbet kellett nekünk adni a túrák rajtjaiban.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kérünk, mindenképpen hozd magaddal az előző években kapott bögréd, vagy egyéb saját ivó alkalmatosságod, ugyanis az ellenőrzőpontokon és a célban is abba fogod kapni tőlünk a vizet, illetve teát!

Gondolva a színesebbnél-színesebb bögrék rajongóira (és a feledékenyekre), továbbra is lesz lehetőség bögre beszerzésre a rajt helyszíneken.

Parkolás

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sok száz autó érkezik Szomorra a túra napján. Ennyi autó nem fér el a Sportcsarnok közvetlen közelében, ezért segítségül kijelöltük a környéken ajánlott parkoló helyeket. A térképen kék színnel jelöltük a túrázók számára kijelölt helyeket. A kék alakzatokra és vonalakra kattintva megjelenik néhány információ az adott parkolóval kapcsolatban.

A Sportcsarnok előtti piros területet a rendezői autóknak tartjuk fent . Kérünk szépen ne állj oda, hogy könnyedén mozoghassunk autóinkkal, és időben kiérjünk mindenhova a pontőrökkel és az ellátmánnyal! A legtávolabbi parkoló is 300 méterre van csupán a rajttól, szerintünk ennyi bőven belefér levezetésképpen még a túra után is :)

Kérünk szépen vegyétek figyelembe a polgárőrök kéréseit, utasításait, közös érdekünk hogy ne akadályozzuk egymást a környék lakóival!

A zöld épület jelzi a Sportcsarnokot, mely a Szomor 56/23/10 távok rajtja, illetve e távok, és a Kézdi 10 táv célja is egyben.

Szállás

Sportcsarnokban

A túra előtti éjszaka van lehetőség a Sportcsarnokban megszállni, kizárólag előzetes jelentkezéssel. Saját felszerelés (derékalj, hálózsák stb.) szükséges. Zuhanyzási és mosakodási lehetőség van.

Jelentkezési határidő a szállásra: október 20.

Jelentkezni és további információkhoz jutni a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken lehet.

Panzióban

A nagyobb kényelemre vágyóknak ajánljuk a Palota Panziót Gyermelyen. Itt érdemes hamarabb foglalni szállást, mert könnyen lehet, hogy a túra előtti napokban már minden szobájuk foglalt lesz.

Érdeklődni a www.palota-panzio.hu oldalon található elérhetőségeken lehet.


Látogasd ingyenesen a Romtemplomot!


A Zsámbéki Romtemplomot nem csak a túra résztvevői, hanem mindenki más is ingyenesen látogathatja október 23-án!

Nyitva tartás és részletes információk a Romtemplom honlapján találhatók.