Szomor 23

Előzetes online nevezés kötelező, a helyszínen csak korlátozott számban, a fennmaradt helyek függvényében lehet nevezni!

Ne felejtsd otthon saját poharad!

Környezetünk védelme érdekében a túra során az ellenőrzőpontokon és a célban is saját poharadba/bögrédbe/kulacsodba/palackodba töltjük az általunk adott frissítőket ezért kérünk, ne felejtsd otthon ivó alkalmatosságod! Részletek a Tudnivalókban.

IDŐPONT:

2023.10.23. (hétfő)

INDÍTÁSI IDŐ:

Előnevezőknek: 6:30-9:30

Helyszíni nevezőknek korlátozott számban: 6:30-10:00 (További részletek és feltételek a nevezésnél!)

RAJT, CÉL:

Szomor, Sportcsarnok

2822 Szomor, Mátyás király utca 8-10.

TÁV, SZINT:

22,5 km, 478 m

SZINTIDŐ:

7 ÓRA

NEVEZÉSI DÍJ:

2500 Ft

FRISSÍTÉS:

Útközben minden ellenőrzőponton kedveskedünk valamivel: 2x innivaló, édesség, gyümölcs, meglepetés.

Célban: vajas- és zsíros kenyér, tea.

DÍJAZÁS:

Emléklap és kitűző minden sikeresen célba érőnek.

ÚTVONAL:

TÁV TÖRTÉNETE:

A túra kezdetekor ez volt az első és egyetlen táv. Először 1995-ben rendezte meg Wernke Tivadar, a Kézdi Vásárhelyi  Imre Általános Iskola tanára iskolai túraként. A felsős tanulók ismerhették meg Szomor környékét a félnapos túra keretén belül. Ekkor még a maitól eltérő, kissé rövidebb volt az útvonal. 2000-től kezdve már országosan is meghirdetésre került mint teljesítménytúra, így gyakorlott túrázók is megjelentek a nebulók mellett, ezzel egyre növelve a résztvevők számát.

2007-ben kibővítettük az útvonalat, így közel 23 kilométerre nőtt a táv. Ennek köszönhetően több látványosságot is érint a túra, többek között a Zsámbéki Színházi Bázist és az országszerte ismert Zsámbéki Romtemplomot. Mind a mai napig ez a legkedveltebb táv az összes közül , majdnem a részvevők fele választja ezt évről-évre.