Szomor 23

Előzetes online nevezés kötelező, a helyszínen csak korlátozott számban, a fennmaradt helyek függvényében lehet nevezni!

Útvonalváltozás 2019-ben

Az Óriások lépcsője után (14.km) jelentősen változik az útvonal. Kérünk, ezen a szakaszon kiemelten figyeld az itinert, a szalagokat és táblákat!

A lenti térképen már a megújult útvonalat láthatod.

Ne felejtsd otthon saját poharad!

Környezetünk védelme érdekében a túra során az ellenőrzőpontokon és a célban is saját poharadba/bögrédbe/kulacsodba/palackodba töltjük az általunk adott frissítőket ezért kérünk, ne felejtsd otthon ivó alkalmatosságod! Részletek a Tudnivalókban.

IDŐPONT:

2019.10.23. (szerda)

INDÍTÁSI IDŐ:

Előnevezőknek: 6:30-9:45

Helyszíni nevezőknek: 6:30-10:30 (További részletek és feltételek a nevezésnél!)

RAJT, CÉL:

Szomor, Sportcsarnok

2822 Szomor, Mátyás király utca 8-10.

TÁV, SZINT:

22,5 km, 478 m

SZINTIDŐ:

7 ÓRA

NEVEZÉSI DÍJ:

1500 Ft

FRISSÍTÉS:

Útközben minden ellenőrzőponton kedveskedünk valamivel: 2x innivaló, édesség, gyümölcs, meglepetés. Célban: vajas- és zsíros kenyér, tea.

DÍJAZÁS:

Emléklap és kitűző minden sikeresen célba érőnek.

ÚTVONAL:

INFO:


TÁV TÖRTÉNETE:

A túra kezdetekor ez volt az első és egyetlen táv. Először 1995-ben rendezte meg Wernke Tivadar, a Kézdi Vásárhelyi Imre Általános Iskola tanára, iskolai túraként. A felsős tanulók ismerhették meg Szomor környékét a félnapos túra keretén belül. Ekkor még a maitól eltérő, kissé rövidebb volt az útvonal. 2000-től kezdve már országosan is meghirdetésre került, így gyakorlott túrázók is megjelentek a nebulók mellett, ezzel egyre növelve a résztvevők számát.

2007-ben kibővítettük az útvonalat, így közel 23 kilométerre nőtt a táv. Ennek köszönhetően több látványosságot is érint a túra, többek között a Zsámbéki Színházi Bázist és az országszerte ismert Zsámbéki Romtemplomot. Mind a mai napig ez a legkedveltebb táv az összes közül , majdnem a részvevők fele választja ezt évről-évre.